Om oss / About us

Brilla Institutt was established in 2011 by Juliana, who has a degree in language studies and Spanish literature, and has worked as a teacher since 2002. Today, Brilla is run by three teachers and an accountant: Beate and Erlend (Norwegian teachers), Juliana (Spanish teacher), and Giang (our accountant/advisor), together with a team of over 15 enthusiastic teachers. Every employee at Brilla is a teacher. We are not only passionate about teaching, but also about the stories behind our students. We believe that teachers should not cease learning. It is this belief that makes us better teachers and has made us grow from a company with one teacher and a little group of 4 students to a company with over 15 teachers and over 300 students.

Our mission is to offer high quality language courses with a focus on communicative skills.  In order to achieve this, we work with individual students and with small groups (maximum 8 students).  This allows us to understand and cater to individual needs.  We also strive to create a positive work environment for our teachers and an open and friendly learning environment for our students.  We envision to provide a meeting space for our students where cultures, ideas, and experiences can be shared.   
______________________________________________________________________________________________

Brilla Institutt ble stiftet i 2011 av Juliana, som har en grad i språkstudier og spansk litteratur og som har jobbet som lærer siden 2002. Alle de ansatte på Brilla er lærere. Vi er ikke bare lidenskapelig opptatt av undervisning, men også i hver enkelt students historie. Vi tror på at en lærer aldri slutter å lære, og det er denne troen som gjør oss til bedre lærere. Dette har ført til at Brilla har vokst fra å være en liten bedrift med én lærer og 4 elever, til å bli en bedrift med 15 lærere og over 300 elever.
 
Vårt mål er å tilby språkkurs med høy kvalitet med fokus på kommunikasjonsferdigheter. For å nå dette målet, jobber vi med individuelle elever og med små grupper på maksimum 8 elever. Dette gir oss innsikt i, og muligheten til å jobbe med, hver enkelt elevs behov.  Vi streber også med å skape et positivt arbeidsmiljø for våre lærere og et åpent og vennlig læringsmiljø for våre elever. Vi ønsker å skape en møteplass for våre elever hvor kulturer, ideer og erfaringer kan deles. 

 
Våre lærere - mer info kommer 
Juliana

Juliana har utdannelse i språk og spansk litteratur fra University of California, San Diego (UCSD). Hun har undervisningserfaring fra amerikansk barneskole og ungdomsskole, amerikansk tospråklig skole, spanske skoler og bedrifter. I Trondheim har hun undervist ved Folkeuniversitet, på Rosenborg ungdomsskole og på Birralee International School. Nå holder hun spanskkurs på Brilla og arrangerer andre kurs.

Maria

Maria kommer fra Polen og har bachelor i norsk filologi og master i skandinavistikk. I 2015 kom hun til Trondheim for å studere norsk som andrespråk. Hun har undervist norsk i 7 år og jobbet med både ungdom og voksne. Maria er særlig engasjert i kontrastiv grammatikk, og synes det er spennende å sammenligne hvordan mennesker uttrykker seg på ulike språk. Det som er best med å være lærer, synes hun, er å se at elevene trives og å se deres framgang. Maria jobber også som barista og elsker kaffe.

KyungHwa

KyungHwa er fra Sør-Korea. Hun har Bachelor i verdensspråk og fransk fra USA og har lang erfaring med undervisning. Siden 2017 har hun jobbet som koreansklærer hos oss. Å se framgang hos elevene og å lære dem om språk og kultur, er noe av det beste med å være lærer, synes hun.

Erlend

Erlend kommer fra og bor på vakre Klæbu, og han har lang erfaring som norsklærer. Erlend får mye skryt av elevene sine. Flere elver har sagt at Erlend er inspirerende og gjør dem motiverte. Erlend setter pris på å bli kjent med så mange flotte mennesker, og han synes det er spennende å lære om ulike kulturer. På fritida liker Erlend å holde på med musikk og å henge med venner.

Beate

Beate kommer fra Søvikmoen i Nordland. Hun er utdannet lektor. I 2013 bodde Beate i Budapest og der studerte hun ungarsk i ett år. Hun elsker språk, særlig grammatikk, men hun vet også hvor vanskelig det kan være å lære et nytt språk som voksen. Beate har jobbet som norsklærer på Brilla siden januar 2016 og trives veldig godt. Det beste med å være lærer er å hjelpe, veilede og se effekten god undervisning har på elevene.I fritiden liker hun å synge. For tiden studerer hun engelsk.

Kamilla

Kamilla kommer fra Tyskland og har jobbet som tysklærer på Brilla siden 2017. Hun er utdannet lærer og har Bachelor i russisk og tysk språkvitenskap. For tiden tar hun mastergrad i Europastudier ved NTNU. Hun har erfaring med undervisning i tysk, russisk og engelsk, samt norsk som andrespråk. Det beste med å være lærer er å jobbe med mennesker fra hele verden. Å se elevenes utvikling, er virkelig givende, synes hun. Kamilla elsker havet, og derfor er svømming og surfing hennes lidenskap.

Espen

Espen kommer fra vakre Verdal. Han er utdannet adjunkt, snart lektor i nordisk og historie. Espen elsker å undervise, og han synes at elevkontakten er det beste med å være lærer. Gode relasjoner er viktig for læring. På fritida liker Espen å lese skjønnlitteratur og å spille brettspill.

Siri

Siri kommer fra Stamsund i Lofoten og tar lektorprogrammet i nordisk ved NTNU. Siden høsten 2016 har hun jobbet som norsklærer på Brilla, og sommeren 2017 underviste hun minoritetsspråklige ved sommerskolen på Leknes. På fritida liker hun å gå på fjellet eller å lage mat. Hun synes at det beste med å være lærer er å se elevenes fremgang, og å vite at det vil hjelpe dem i hverdagen i Norge.

Ernst

Ernst kommer fra Norges vakreste sommerby, Kristiansand. Han er utdannet adjunkt, snart lektor, i nordisk og historie. Han har skrevet bachelor om norsk som andrespråk. Han har jobbet som norsklærer på Brilla siden mai 2018. Det beste med å være lærer er elevkontakten, synes han. Dette er viktig for et godt læringsutbytte. På fritiden liker han å lese skjønnlitteratur, lage mat og henge med venner.